Klare med ølquizbok

To av Norges mest markante og erfarne ølskribenter ønsker å stille deg noen spørsmål, 1152 spørsmål for å være korrekt.

Godt humør: Knut Albert Solem (t.v.) og Sammy Myklebust er to blide herrer.

1152 spørsmål om øl (og litt annen drikke) er mer enn en munnfull, men Ølquiz, boken til Sammy Myklebust og Knut Albert Solem, er skreddersydd for kunnskapstørste ølhunder. Dette er en bok det er verdt å invitere gjester til.

Hva kalles den tyske ølstilen dunkel vanligvis i Norge?

Spørsmålene er inndelt i tre vanskelighetsgrader (ølnyter, ølelsker og ølnerd), og kategoriene omhandler alt fra fotball og språk til geografi, musikk og fantasiøl. Øl er først og fremst en sosial drikke, og boken innbyr jo nettopp til sosialisering. Etter å ha bladd gjennom boken, er det lett å se at det er noe for enhver smak og kunnskapsnivå her.

Hvilken type øl er Ægir Naglfare?

Kunnskapsnivået til herrene bak boken er skyhøyt, og det er godt å se at spørsmålene ikke virker som en tilfeldig sammenrasket blanding av spørsmål om øl. Jeg er faktisk ganske så imponert, og det er mye her jeg sliter å svare på.

Hvilket bryggeri kan du knytte til tegneseriefiguren 91 Stomperud?

Selv om brorparten av spørsmålene handler om øl, har forfatterne også satt av plass til spørsmål om andre drikkevarer, deriblant brus, kaffe, te og brennevin. Det funker.

Hva består en Dry Martini av?

Stolt ølbokforfatter: Sammy Myklebust er en av to bak boken “Ølquiz”.

Boken er foreløpig tilgjengelig gjennom Vega Forlag og forfatterne. “Vi har planer om å besøke en rekke ølfestivaler og andre ølrelaterte arrangementer i løpet av høsten,” sier Sammy Myklebust. Boken har en prislapp på hyggelige 169 kroner og vil dukke opp hos Gulating-butikkene i nær fremtid, og er sikret nasjonal distribusjon fra og med november. Det er med andre store muligheter for at boken kommer til å ligge innpakket under mange juletrær i desember.

Hvilket norsk bryggeri har et reinsdyr i logoen sin?

Det er morsomt at navnet på undertegnede er svar på et av spørsmålene i boken, men først og fremst er boken et overflødighetshorn av artig kunnskap og underholdende spørsmål. Knut Albert Solem og Sammy Myklebust har begge vært forkjempere for det gode øl i Norge i en årrekke; de har blogget, skrevet bøker, vært pådrivere for festivaler, og så videre, og så videre. Det er gøy at de nå kommer med en bok av det mindre høytidelige slaget.

Tre menn står boken Den norske ølrevolusjonen, kan du navnene på to av dem?

Lenker: Vega Forlags omtale og salgsside for boken, Facebook-siden til Ølquiz.

Hatland

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *