Norbrygg med podcast

“Hva Norkast er? Det er Norbryggs egen podcast om hjemmebrygging, verdens beste hobby!”

Rolv Bergesen, mannen bak Vestkast, er klar med nok en podcast om øl og brygging. Denne gang er det på oppdrag fra Norbrygg (Norsk hjemmebryggerforening), og innholdet burde appellere til hordene av hjemmebryggere her til lands.

Norkast er en podkast av og for hjemmebryggere.

“Norkast vil i første rekke handle om brygging, men også om nyheter knyttet til Norbrygg. Vi kommer til å dekke ulike arrangementer i regi av Norbrygg der vi blant annet kommer til å gjøre opptak av foredrag, og så videre. Bare det at vi er til stede på hjemmebryggerhelgen i Trondheim denne helgen vil gi oss materiale til haugevis med episoder.”

Ølnerdenes hevn: Norbrygg, som ble startet i 1998 av blant andre Jens Maudal og Rune Eriksen (de startet Haandbryggeriet noen år seinere), har hatt enorm betydning for øl og hjemmebrygging i Norge. Ølpersonligheter som Kjetil Jikiun, Gahr Smith-Gahrsen og Espen Lothe har alle vært innom Norbrygg før de startet opp sine respektive bryggerier Nøgne Ø, 7 Fjell og Kinn. I dag er rundt regnet 5000 mennesker medlemmer, og i første episode anslår Eivind Busengdal, lederen for Norbrygg, at hele 50 000 nordmenn brygger hjemme.

“Podcasten er for både medlemmer og ikke-medlemmer,” forteller Rolv, men legger ikke skjul på at håpet er å få enda flere til å bli medlemmer av Norbrygg.

Rolv Bergesen går ikke av veien for å nerde, og han lar intervjuobjektene fullføre eviglange resonnementer. Dette er sakte-podcast; interessant og lærerikt. Intervjuet med Jamil Zainasheff – hjemmebryggerlegenden bak bøker som “Yeast” og “Brewing Classic Styles” – er en innertier.

Vanlig dag på jobben: Rolv Bergesen drikker Heady Topper under innspillingen av en Vestkast-episode.

Vestkast fortsetter: Norkast er ikke Bergesens soloprosjekt, og han regner med at flere av Norbryggs nylige opprettede fylkeslag kommer til å bidra med innslag fremover. I og med at kun én episode er produsert, er Rolv åpen for innspill.

“Vi har allerede fått forslag til en serie der vi dypdykker i brygging av ulike ølstiler, og vi ønsker alle gode innspill velkommen.”

Rolv Bergesen fortsetter med Vestkast – en podcast der Godt i glasset fra tid til annen også er med – og lover mer “stoff om håndverksøl, brygging, bryggerier, personligheter, trender, historie og rariteter”.

“Vi synes at det er en god idé å skille de to podcastene, for de kommer jo også til å ha ulikt innhold,” sier Bergesen. “Inntil videre publiseres Norkast på samme abonnement som Vestkast, så her får man to podcaster for prisen av én…”

Og prisen er?

“Nei, den er gratis!”

Lenker: Facebook-sidene til Norkast, Hjemmesidene til Vestkast og Norkast, Facebook-siden til Vestkasthjemmesidene til Norbrygg.

Hatland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *