I Columbus’ fotspor

Det mest radikale med Grans IPA Unlimited er indianeren på baksiden av boksen.

Grans dundrer løs på stortrommen med sin nye IPA Unlimited, et øl som “tøyer grensene for hva en IPA kan være”. Her snakker vi øl av den ekstreme varianten, et øl som er “radikalt humlet” og “som hele tiden er i bevegelse”. I bevegelse, dere!

You say it best when you say nothing at all…

Grans har ordene sine i behold, for dette folkens – hold dere fast – dette er nyskapende. Dette er faktisk en IPA som ikke smaker som en IPA! , og det er jo ganske radikalt. Ifølge bloggen Sammy om øl er dette “en brukbar pale ale” og “lukten minner mest om en tradisjonell engelsk ale”.

Godt gjort!

Hvorfor kalle enn spade for en spade, når du kan kalle det et spett?

Ølet er for sikkerhets skyld både “håndbrygga” og laget med “ekte kjærlighet”, men mest oppsiktsvekkende er det at IPA Unlimited sannsynligvis ikke er en India Pale Ale, men en Indian Pale Ale. På boksen er det bilde av en indianer – en bleik indianer – noe som får meg til å tenke på salige Cristofer Columbus. I likhet med Grans var også Columbus sikker på at indianerne hadde med India å gjøre, så kom ikke her og si at Grans er historieløse. Grans veier er nemlig uransakelige.

Grans opplyser at “Oppskriften er grenseløs, nyskapende og radikal. Den endres hver gang vi brygger ølet.” Det er godt å vite. Kanskje IPA Unlimited neste gang smaker mer som en… eh… IPA?

Lenke: Grans IPA Unlimited

Hatland

3 Comments

 1. Jeg er litt lei av at bryggeriene på død og liv skal lage butikk IPA som smaker vann.
  Kan de ikke lage ordentlig IPA, ja så kan de holde seg til standard pils.
  Grans sin er den mest tamme ever..

  • Hei Meg!
   Stilig alias. Jeg har for så vidt ingenting i mot at de store forsøker seg på å lage IPA-er, men jeg skulle ønske at de gikk litt mer helhjertet inn for saken.

 2. @Hatland

  Har igrunn mest problemer med alt det dustete skrytet og pjattet Grans greier å skrive på boksen med IPA.
  Ikke NOE av det er i nærheten av å være sant.Og en indianer med hodepryd?
  Er Grans så tette i pappen at de ikke vet forskjell på India(landet i Asia) og indianere i Nord-Amerika så er det vel lite håp at de i det hele tatt vet hvorfor denne ølsorten heter India Pale Ale.
  Grans er en vits:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *