Storslått internasjonal ølfestival i Bergen!

Gjengen bak Bergen Ølfestival klinker hodene sammen med 7 Fjell Bryggeri og lager en stor internasjonal ølfestival på USF Verftet i mai!

Det er bare å rydde plass i kalenderen. 19. og 20. mai 2017 arrangeres Bergen Craft Beer Fest. I utgangspunktet stiller fem norske og 30 utenlandske bryggerier, eller som programansvarlig Helge Algerøy sier: “Vi inviterer 60 bryggerier. Hvis alle stiller, er det flott. Hvis 30 stiller, er det også flott.”

Fet fest: 19. og 20. mai er det duket for storslått internasjonal ølfest på USF Verftet i Bergen.

Det finnes mange gode grunner til å tro at dette blir en av de feteste begivenhetene på ølfronten i Norge i 2017!

Billettene legges ut for salg i dag klokken 1400. De 100 første er såkalte earlybird-billetter. Billettene selges via Ticketco.

Kloke hoder tenker likt: For cirka to år siden begynte både Bergen Ølfestival og 7 Fjell Bryggeri hver på sin kant å sysle med tanken om å lage en internasjonal ølfestival i Bergen.

“Skal det være en sånn festival i Norge, bør den foregå i Bergen,” sier Jonatan Kryziwinski, styreleder for Bergen Ølfestival.

“Noe av det første jeg tok til orde for, da jeg begynte å jobbe hos 7 Fjell Bryggeri, var en sånn festival,” forteller Helge Algerøy.

De var begge kommet et stykke på vei i planleggingen, da tilfeldighetene førte dem sammen på seinsommeren i fjor.

“Ølmiljøet i Bergen er ikke veldig stort, det er mye kjennskap og vennskap,” forteller Jonatan.

Jonatan Kryziwinski, styreleder for Bergen Ølfestival, ser frem til nyskapningen Bergen Craft Beer Fest.

“Jeg stakk innom Humlen Ølutsalg for å snakke med butikksjefen, Charlotte Reksten Daae, som også er leder for Bergen Ølfestival, om hvilke leverandører de brukte til bonger og smaksglass,” sier Helge.

“Dette må vi gjøre sammen, tenkte vi, og dagen etter tok vi kontakt med 7 Fjell Bryggeri,” sier Jonatan.

“Vi har en filosofi på 7 Fjell: Screw it, let’s do it! To konkurrerende festivaler i Bergen hadde fort blitt en for mye,” sier Helge.

All Inclusive: Ledelsen ved USF Verftet tente umiddelbart på ideen. Den gamle sardinfabrikken som ligger på Nordnes ble omgjort til kulturhus for mange år siden, og man regner med at festivalen kan huse rundt regnet 1000 publikummere per økt. Bergen Craft Beer Fest disponerer hele huset mens festivalen pågår, noe som gir muligheten til å ha mange bryggerier på plass, men også foredrag, debatter og hva annet man kan komme til å finne på.

Parallellene til What’s Brewing? i Stavanger er enkle å få øye på, og festivalledelsen har vært inne på tanken å kalle festivalen for This is Brewing som et hyggelig stikk til sine rivaler lengre sør i landet.

Det er bare å glede seg. Bergen Craft Beer Fest blir sannsynligvis en årlig foreteelse i Bergen.

“Vi ser parallellen,” sier Jonatan, “og vi liker den festivalen, men vi kommer nok til å fremstå som noe annet allikevel.”

Billettene deles inn i tre kategorier: halvdagsbillett (såkalt session-billett), heldagsbillett og helgepass, med priser på henholdsvis 780, 1400 og 2600 kroner. Det blir to økter per dag (fra 12 – 1600 og 18 – 2200), og billettene inkluderer det du drikker i løpet av økten(e).

Ubegrensede mengder med drikke. Det betyr vel økt vakthold?

“Så vidt jeg vet er dette den første ølfestivalen i Norge som har et slikt system, og jeg er hellig overbevist om at dette ikke kommer til å handle om rus. Dette blir en festival for de spesielt interesserte, for ølnerdene, men vi diskuterer selvfølgelig vaktholdet,” sier Jonatan Kryziwinski. “Billettene er ganske dyre, og hvis poenget til folk er å drikke seg fulle, kan de gjøre det billigere et annet sted. Dette blir lakmustesten på om nordmenn er i stand til å drikke på en sivilisert måte.”

Beste først: Helge Algerøy liker at to så pass store organisasjoner braker sammen, han mener at det er konstruktivt, at det er nødvendig med litt motstand.

Helge Algerøy og 7 Fjell Bryggeri lager internasjonal ølfestival i mai.

“Apparatet til Bergen Ølfestival er stødig og innarbeidet. De er flinke. At de har andre forslag til bryggerier enn hva vi har, er bare sunt, og gjør at dette kommer til å bli en bra festival,” sier han.

De har snakket med mange internasjonale bryggerier allerede, og alle er positive, men de formelle invitasjonene ble først sendt ut for ikke lenge siden. Helge forteller at de kommer til å dryppe nyheter underveis om hvilke bryggerier som kommer.

“En del av våre internasjonale venner i ølverden kommer. Folk vil bli overrasket, og det vil garantert bli servert øl fra bryggerier som aldri har vært å se i Norge før.”

Kan du gi oss navnene på et par av bryggeriene som kommer?

“Vi slipper selvfølgelig det beste bryggeriet først,” sier han. “7 Fjell Bryggeri kommer! YES! Og så kan vi avsløre at italienske Vento Forte og engelske Brew by Numbers kommer. Resten får vi ta etter hvert.”

Lenker: Facebook-sidene til Bergen Ølfestival, Facebook-sidene til 7 Fjell Bryggeri.

Hatland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *