Ølrevolusjonen på Mammutsalg

Mammutene døde ut for veldig lenge siden, “Den norske ølrevolusjonen” lever fortsatt.

15. til 27. februar er det duket for årets Mammutsalg, og over et tonn av ”Den norske ølrevolusjonen” blir stablet i hyller i bokhandlere over hele landet. Prisen er maksimalt hyggelig: 199 kroner per stykk (opprinnelig 449 kroner).

For å sette det i perspektiv: En Ferrari F12 Berlinetta 3’990’000 kroner. “Den norske ølrevolusjonen” er i så måte nesten er altfor billig.

Årets julegave til far, stefedre, grandtanter, kompiser, elskerinner og onkler.

“Den norske ølrevolusjonen” koster 199 kroner under årets mammutsalg.

Boken som jeg gjorde sammen med Gahr Smith-Gahrsen og Skjalg Ekeland i 2014, fikk kanskje ikke helt oppmerksomheten den fortjente, men tilbakemeldingene har utelukkende vært positive.

Fem på terningen: Dagbladet anbefalte boken som en sikker vinner under juletreet, mens avisen Østlendingen trillet en femmer på terningen og konkluderte med at “Dette er en flott bok!” Sammy Myklebust, redaktør for Ølportalen, oppsummerte boken på følgende vis: ”Egentlig tre bøker i en: Historien om 8 bryggerier, lærebok i ølbrygging og en nydelig bildebok fra bryggemiljøet”.

Og det er akkurat det ”Den norske ølrevolusjonen” er. I boken fortelles historien om syv av de vesentligste norske håndverksbryggeriene, historien om Ringnes og Hansa, den sveiper innom den norske ølhistorien, den peker bakover og fremover og Gahr Smith-Gahrsen skriver åtte utførlige kapitler om brygging av ulike øltyper og gir deg i tillegg en haug med oppskrifter på øl. Boken er rikt illustrert med fantastiske bilder tatt av Skjalg Ekeland.

Hvis du ennå ikke har skaffet deg boken, har du med andre ord en alle tiders mulighet til å gjøre det nå. Jeg kan – selv om jeg muligens er litt inhabil – anbefale den på det varmeste.

Her finner du en infoside om boken. Boken (som har bestillingsnummer 579) kan bestilles via nettet ved å følge denne linken. Vil du trykke tommelen opp, kan du gå inn på Facebook-siden til “Den norske ølrevolusjonen”.

Hatland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *