Kaster videre

Vestkast er Norges eneste og desidert beste podcast om øl og ølbrygging. Ingen over, ingen under, ingen ved siden. Nå traver vi videre.

Vestkast har på alle mulige måter hatt en hyggelig start. Lyttertall, møter med folk, redaksjonsmøter, tilbakemeldinger… Hyggelig alt sammen. Dere blir ikke kvitt oss med det første.

God stemning: Andrew Rathband (t.v.) i samtale med Birger Storaas under Bergen Ølfestival.

God stemning: Andrew Rathband fra Voss Bryggeri (t.v.) i samtale med Birger Storaas under Bergen Ølfestival.

Hårete mål: Vi har klinket hodene våre sammen, og klekket ut en haug med ideer til kommende episoder. Foreløpig har vi planlagt to sendinger om gjær (en om det grunnleggende og en for de viderekomne), en om malt og en om moderne tradisjonsbrygging. Vi kommer til å fortsette med ekspertkommentatorer. Så langt har vi hatt med Gahr Smith-Gahrsen og Espen Lothe, men vi har lagt inn flere orakler i kontaktlisten, så det er bare å følge med.

Vi fortsetter med bryggeripresentasjoner – vi kommer blant annet til å huke tak i Haandbryggeriet for å snakke om surølbrygging – og har planer om å ta turen til What’s Brewing i Stavanger for å snakke med fe og folk, bryggere og publikummere.

Rolv Bergesen setter seg snart på flyet til New York, og har allerede avtalt intervjuer med Brooklyn og Sixpoint Brewery. Rolv har i tillegg mast om at vi bør ha en egen sending om skjegg. Mens de fleste lurer på hva som er meningen med livet, ligger Rolv våken om nettene og lurer på hvorfor så mange i ølmiljøet har skjegg. Vestkast tar selvfølgelig saken.

Nytt medlem: Sammy Myklebust er tatt inn som fullverdig redaksjonsmedlem.

Nytt medlem: Sammy Myklebust er tatt inn som fullverdig redaksjonsmedlem.

Nye redaksjonsmedlemmer: Vi har også fått med oss to karer til på laget. Kunnskapsrike og allestedsværende Sammy Myklebust trenger neppe nærmere presentasjon. Ølportalen-redaktøren skal berike lytterne med nyheter fra ølverden og dårlige vitser. Osingen Tarjei Skeie blir nytt hjemmebryggeralibi. Tarjei er en eminent brygger – han vant stout-/ porterklassen under årets NM – og har snakketøyet i orden.

Utfordringen blir å unngå at samtalene dreier seg inn på politikk. Tarjei og Sammy er to trivelige karer, begge har skjegg og er glade i øl, men der stopper også likhetene. Politisk er de like som olje og vann.

Vi ønsker selvfølgelig at du også bidrar. Vi tar imot tips, spørsmål og bestikkelser. Besøk Facebook-siden til Vestkast og hiv en tommel i været. Vi liker at folk liker oss.

Episodene spilles inn i Spacekraft Studio i Bergen. De er gode på lyd og pulverkafffe. Alle Vestkast-episodene finner du på hjemmesidene deres. Der kan du også abonnere på kommende episoder enten via iTunes eller Spacekrafts egen feed.

Hatland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *