Norges første podcast om øl

Hva har jeg begitt meg utpå nå, da? VESTKAST? Norges første podcast om øl og ølbrygging. Kan det bli bra? Visst faen kan det det!!

I vinter fikk jeg en hyggelig forespørsel per mail. En fyr som insisterer på at han heter All Grain til mellomnavn, skrev: ”Birger på Vestbrygg og jeg setter i gang en podcast om øl, ølbrygging og alt som er relatert til det. Kunne du tenke deg å være med?”

God stemning: Arthur Skorpen sørget for god lyd, god kaffe og god stemning under innspillingen av første episoden til Vestkast.

God stemning: Arthur Skorpen sørget for god lyd, god kaffe og god stemning under innspillingen av første episoden til Vestkast.

Det kunne jeg selvfølgelig, og det tok ikke lang tid før vi møttes, drakk hjemmebrygg og diskuterte. Vi ble enige om å kalle konseptet for Vestkast – ja, det er et snurrig lite ordspill – og gikk i studio ikke lenge etter. Arthur Skorpen var ansvarlig for innspillingen i Spacekraft Studio. Han skrudde lyd og serverte pulverkaffe. Herlig!

Varierte sendinger: For en uke siden kom den første episoden på luften/ nettet – en episode som tar for seg det å begynne med brygging – og tilbakemeldingene har så langt vært gode. Vi er allerede i gang med å planlegge de neste episodene.

Vi som står bak er ordstyrer og programleder Birger Storaas (gründeren bak og daglig leder for hjemmebryggerbutikken Vestbrygg), og Rolv Bergersen (kjøkkensjef hos Engengruppen) og Hugo Ivan Hatland (jepp, det er meg, en av forfatterne av boken ”Den norske ølrevolusjonen” og mannen bak Godt i glasset). Alle er hjemmebryggere, men hver av oss sitter også på ulik kompetanse. Birger er sterk på utstyr, Rolv er god på paring av mat og øl, mens jeg kan mye om de kommersielle bryggeriene og ølhistorien.

Fokusert: Rolv All Grain Bergesen intervjuer Evan Lewis fra Ægir over telefon.

Fokusert: Rolv All Grain Bergesen intervjuer Evan Lewis fra Ægir over telefon.

Dette kommer til å gjenspeile seg i sendingene fremover. Vi satser på et hovedtema per sending (temaer som har vært oppe til diskusjon har vært brygging av belgisk øl, paring av mat og øl, fokus på utvalgte bryggerier, osv.), men kommer også til å krydre med nyheter, relevante anekdoter og intervjuer. Vi ønsker variasjon. I første episode snakker vi med både Espen Lothe, Evan Lewis og Gahr Smith-Gahrsen, og vi har mange navn på blokken.

Målet er å få til en sending i måneden.

Følg oss på Facebook: Vi forventer selvfølgelig at du klikker deg inn på siden vår på facebook, kaster en tommel i været og følger oss. Gi oss gjerne ideer til temaer vi kan ta opp, still spørsmål du vil ha svar på. Veien blir til mens vi går, så vi er lydhøre for innspill.

Grønn: Birger Storaas, mannen bak Vestbrygg, er programleder og ordstyrer for Vestkast.

Grønn: Birger Storaas, mannen bak Vestbrygg, er programleder og ordstyrer for Vestkast.

På sikt vil vi opprette en egen hjemmeside, få egen logo og gjøre podcastene tilgjengelig via iTunes. Inntil så skjer, vil Vestkast være tilgjengelig via facebook-siden vår og hjemmesidene til Spacekraft.

Den første episoden har vi kalt “Første gang”, og det første ordet jeg kommer med er “Eh…” Vi får for all del håpe at jeg har mer interessante å melde utover i sendingen.

Her er linken til første podcast fra Vestkast. Enjoy!

Hatland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *