Mike Murphy åpner bar i Stavanger

“Målet er å lage en ølbar i verdensklasse,” sier Mike Murphy til Godt i glasset.

Bryggerimesteren ved Lervig Aktiebryggeri starter ølbar sammen med et kobbel med andre ølhunder i Stavanger. Mike kommer til å brygge et par eksklusive øl ved Lervig som er ment for denne baren, men det er veldig mye mer i vente.

Inspeksjon: I februar var Godt i glasset med Mike Murphy på inspeksjon av det som skal bli den nye ølbaren i Stavanger.

Inspeksjon: I februar var Godt i glasset med Mike Murphy på inspeksjon av det som skal bli den nye ølbaren i Stavanger. (Foto: Skjalg Ekeland/ Den norsk ølrevolusjonen)

”Jeg har mange venner i bryggeribransjen, så jeg skal få tak i øl som man ikke vil finne andre steder. Vi skal ha tolv øl på tapp i tillegg til et par cask ales. Vi kommer også til å ha et lite utvalg av flaskeøl, hovedsakelig surøl og big beers som er egnet for kjellerlagring,” sier Mike Murphy.

Historiske lokaler: Arbeidet med å klargjøre baren er i gang, og håpet er at den skal stå ferdig til åpningen av ølfestivalen What’s Brewing 31. oktober i år. Mike innrømmer at det kan holde hardt, men er sikker på at baren er åpen før året er omme. ”Vi er i gang med arbeidet, holder på med både layout og rivning. Byggingen av baren holder på nå as we speak. Vi har ikke bestemt oss for navn ennå, men det er mulig at vi bare kaller stedet for Ølbua.”

Mike Murphy brygger fantastiske øl, nå skal han selge fantastiske øl på bar også!

Mike Murphy brygger fantastiske øl, nå skal han selge fantastiske øl på bar også!

Baren ligger i bydelen Lervig, i de ærverdige lokalene som tidligere huset Tou Bryggeri, og blir dermed en del av Tou Scene, kulturhuset i Stavanger.

Baren holder passende nok hus i det lokalet hvor arbeiderne på Tou bryggeri slo av en prat eller tok seg en øl etter arbeidstid. Det er selvfølgelig en viss form for ironi i at Mike Murphy, bryggerimesteren ved Lervig, nå inntar disse lokalene. Ringnes og Carlsbergs  nedleggelse av Tou i 2003, var grunnen til at Lervig Aktiebryggeri så dagens lys.

Jeg var med på en omvisning i februar i år, på et tidspunkt der man var i gang med planlegging og sondering. Lokalene som er fra tidlig 1900-tall er skreddersydde for en ølbar. Mike elsker det historiske suset som hviler over stedet.

Rett fra leveren: At puben ligger i Lervig, et lite stykke utenfor den harde bykjernen i Stavanger, ser Mike på som et stort pluss.

Mike Murphy gir deg godt øl og reine ord for pengene.

Mike Murphy gir deg godt øl og reine ord for pengene.

”Beliggenheten er perfekt! Jeg vil ha en pub utenfor sentrum av byen, en pub som kan tiltrekke seg en annen kundekrets enn de vanlige idiotene som går på fylla i sentrum. Jeg liker ærlig talt ikke å gå på byen i helgene. Det er for mange drittsekker ute i helgene. Jeg vil heller å gå på et gjestfritt og usnobbete sted.”

Mike Murphy står ikke alene bak den nye puben. Med seg på laget og eiersiden har han fått Helge ”Haffy” Hafstad (best kjent som den ene halvdelen av den herlig rufsete ølbloggen Die by the Beer), Tou Scene, Kristian Fredrik Stensrud, kommunikasjonsbyrået Melvær og Lien og James Goulding fra Lervig og What’s Brewing. Dette er altså en gjeng som kan både markedsføring og øl.

Ikke så hårete: Det er med andre ord bare å glede seg. Mike Murphy har snudd Lervig fra å være et bryggeri med dårlig rykte til å bli et av de fremste bryggeriene i Norden, så  målet hans om å lage en ølbar i verdensklasse er ikke så hårete som det kan høres ut.

Og filosofien?

”Selv om vi driver business, handler dette om øl og ikke penger. Jeg ønsker at folk skal slappe av og sosialisere på denne puben, at skal de føle seg bra når de har vært her.”

Hatland

8 Comments

  1. Fantastisk. gleder meg. Jeg synes forøvrig at det er en glimrende ide å legge denne baren til storhaug da det er en spennende utvikling i bydelen og som Mike sier her `å slippe alle disse idiotene som går på fylla` og gjør stavanger harry og uvennlig.

    • Hei Nadine. Jeg vet hvem du er. Add meg som venn på fb så har du muligheten å henge med på det som skjer. Kommer sikkert innom polet før helgen.

  2. Så utrolig kjekt å høre at det opner en bar i den bydelen! Det er akkuratt det vi trenger og er en flott utvikling 🙂 Håper dere har en glutenfri øl på lur så jeg kan komme å nyte en øl i rolige omgivelser 🙂

    • Hei. Takket for innspillet. Skal definitivt se på hva slags muligheter vi har for å få fatt på noe glutenfritt “craft beer”…. 🙂

    • Hvis du er ute etter glutenfrie øl, kan Nøgne Øs Porter (7%) eller Bitter (4,5%) anbefales! Gluteninnholdet i disse ølene er ikke vitenskapelig sjekket, men de skal visstnok inneholde svært lite eller ingen gluten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *