Slik polet ikke kan

Ølmonopolet er åpent, og vel verdt å sjekke ut.

Doktorgradsstipendiaten Bjørn Winther Solemslie ved NTNU i Trondheim står bak prosjektet Ølmonopolet, et nettsted som ikke har fått så mye oppmerksomhet som det fortjener. Med slagordet ”Ølmonopolet informerer om øl slik polet ikke kan” er det all grunn til å tro at nettstedet er et politisk stikk til det særnorske produktinformasjonsforbudet.

Skjermbilde av Ølmonopolet

Skjermbilde av Ølmonopolet

”Jeg er ingen tilhenger av at det skal åpnes opp for alkoholreklame i Norge. Jeg trenger ikke å se reklamer for Stella Artois på tv, men jeg skjønner heller ikke poenget med forbudet mot å informere om alkoholholdige produkter, så ja, Ølmonopolet er også tenkt som en protest,” sier Bjørn Solemslie.

Inspirert av svenskene: På Ølmonopolet får du en oversikt over alle ølene som er tilgjengelige på Vinmonopolet og på hvilke pol de er tilgjengelige. Sånn sett er systemet ikke ulikt det Vinmonopolet selv opererer med, men hos Ølmonopolet får du i tillegg se bilder av flaskene/ produktene og nettstedet er også linket opp mot Ratebeer og ulike blogger på nettet som omtaler de spesifikke ølene du klikker deg inn på.

Bjørn Winther Solemslie informerer om øl! (Bildet er hentet fra NTNUs nettsider og gjengitt med tillatelse.)

Bjørn Winther Solemslie informerer om øl! (Bildet er hentet fra NTNUs nettsider og gjengitt med tillatelse.)

”Jeg har latt meg inspirere av Systembevakningsagenten, et svensk nettsted som fører en oversikt over hva som finnes på Systembolaget,” forteller Solemslie, og innrømmer at det svenske nettstedet foreløpig er bedre enn hans eget.

Enklere enn Vinmonopolet: Solemslie har vært godt over gjennomsnittet interessert i øl de siste ti årene, men han er en travel mann, og har derfor ikke fått bruke så mye tid på nettstedet som han hadde tenkt og ønsket.

”Jeg jobber med å automatisere det enda mer,” sier Solemslie. Ølmonopolet henter data fra Vinmonopolets nettsider, men tar polet en øl ut av sortimentet, så klapper systemet til Ølmonopolet sammen. Dette har ført til en del nedetid.

Nettstedet er uansett verdt å sjekke ut. Det er faktisk lettere å navigere i enn Vinmonopolets egne sider, og er et bra sted å planlegge hva du skal handle før du legger ut på neste polferd.

Lenker: Ølmonopolet, Systembevakningsagenten.

Hatland

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *