I lange køer for godt øl

Bergen Ølfestival har brukt to år på å bli større enn de trodde var mulig.

Bergen Ølfestival er et fantastisk initiativ, men arrangørene ble nok tatt på sengen for andre året på rad. Interessen er rett og slett enorm. Bergenserne vil ha godt øl i glassene sine, og de står gjerne i lange køer for å få smake på godsakene.

Fuktig fredag: Folket liker Nøgne Ø

Fuktig fredag: Folket liker Nøgne Ø

Faktisk syntes bergenserne at det var så hyggelig på festivalen, at de ble værende i timevis. Få ville ut, mange ville inn. Til slutt måtte man begrense innslippet av folk, og det dannet seg køer utenfor festivalområdet.

Årets ølhund? Egentlig er det bare gode nyheter at interessen for godt øl er så stor i Bergen. Men det gir nok festivalledelsen en del å tenke på frem mot neste år. Et av spørsmålene de kommer til å stille seg, er hvilken type festival de vil være. Av norske ølfestivaler, stikker Bergen Ølfestival seg ut som den mest inkluderende og folkelige. Det må de gjerne fortsette med, men da må de også stille seg spørsmålet om området utenfor Bryggen Tracteursted er stort nok til å huse festivalen i årene fremover.

”Det er nok noe vi må se på, ja,” sa en sliten, men fornøyd festivalsjef i går.

Stian Krog har stått på natt og dag de siste ukene, og entusiasten – og alle de andre involverte – fortjener massiv applaus for jobben de har gjort med festivalen. Noen feilskjær, joda, men alt i alt en veldig god opplevelse. (Kanskje noen burde gå i bresjen for at Stian Krog får Bryggeriforeningens “Årets ølhund”-pris i år?)

Bryggestredet lever opp til navnet sitt.

Bryggestredet lever opp til navnet sitt.

To centiliter øl, 31 millimeter regn: På fredagen var det mye rot med det nye bongsystemet, et system man gikk bort fra på lørdagen, og på lørdagen var det i overkant lange køer foran tappetårnene. Men stemningen var god. Med så mange øldrikkende mennesker samlet på en plass, er det et under at det ikke ble bråk. Kun én person ble bortvist fra området i løpet av helgen.

Mye godt øl ble servert. Festivalølet BØLL fra Voss Bryggeri var en god og fyldig stout, Ivar Aasen-Øl fra Kinn var en fin barley wine, Austmanns Northumberland var et særdeles hyggelig bekjentskap og Haandbryggeriets ESB var en god surøl.

Personlig likte jeg meg best på fredagen. Det til tider massive regnet gjorde nok sitt til at mange holdt seg hjemme. Køene var overkommelige, og dermed ble det mulig å slå av en prat med bryggmesterne.

Bergen Ølfestival er kommet for å bli. Og godt er det. Jeg gleder meg allerede til neste år!

Lenker: Bergen Ølfestival, Bergen Ølfestival på Facebook.

Hatland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *