Folket vil ha lettøl!

”Jeg håper at jeg klarer å skape litt ølhistorie i Norge,” sier Mike Murphy.

Johnny Low er allerede en bestselger. Den første uken solgte Lervigs lettøl hele 6500 liter. Til sammenligning solgte BrewDogs lettøl Nanny State – den kanskje eneste relevante ølen å sammenligne med – til sammen 3397 liter på Vinmonopolet i hele fjor.

Mike Murphy og Lervigs Johnny Low er i ferd med å ta helt av. (Bildet er gjengitt med tillatelse fra Lervig.)

Mike Murphy og Lervigs Johnny Low er i ferd med å ta helt av. (Bildet er gjengitt med tillatelse fra Lervig.)

”Jeg har brygget ytterligere 40 000 liter av Johnny Low,” forteller Mike Murphy, bryggerimesteren hos Lervig, til Godt i glasset. Behovet til lettøltørste nordmenn bør dermed forhåpentligvis være dekket for en stund.

Årets tørsteslukker: Det er liten tvil om at Lervig er i ferd med å fylle et hull i det norske markedet. Humlefriske lettøl har vært mangelvare. En kompis av meg sa det på denne måten: ”Jeg trenger en humlefiks, det er det jeg er ute etter. Lukten av humle, smaken av humle.” Noen dager seinere fikk jeg en jublende SMS fra samme fyren: ”Frisk og fin, veldig fornøyd. 6 for å være lettøl!”

Johnny Low kan fort bli årets norske tørsteslukker, og bør vel allerede være sikret prisen for “Årets innovasjon” under neste års “Det norske måltid”. Jeg tør påstå at Johnny Low er god alkoholpolitikk; gode alternativer fører til økt bruk og etterspørsel etter alkoholsvake produkter.

Mike Murphy er selvfølgelig fornøyd med at Johnny Low klatrer på listene over de beste lettølene i verden, og han vet at hypen fra disse nettstedene er viktig ute i ølverden.

Skriver historie: Bikini Beer som Lervig brygger for nomadebryggeriet Evil Twin, toppet tidligere i år denne listen hos RateBeer. ”Evil Twin har folk som er med på å hype dem opp, mens vi er stuck her i Norge hvor det er vanskeligere å få ut info om det vi driver med. Men det kommer, håper jeg.”

Mike Murphy flagget ambisjonene sine tidligere i vår her på godtiglasset, da han uttalte at målet hans var å gjøre Lervig til Nordens spesialølkonge.

Det er herlig ambisiøst og befriende unorsk.

”Jeg håper at jeg klarer å skape litt ølhistorie i Norge,” sier Mike Murphy i dag. Og det er ikke helt umulig at det er akkurat det han gjør.

Lenker: Lervigs hjemmeside

Hatland

0 Comments

  1. Gleder meg til jeg får kjøpt den, men tror Dead Pony Club er mer lik Jonny Low enn Nanny state er. Nanny state er alkahol fri, men Dead Pony er 3.8%

    • Smaksmessig ser jeg poenget ditt, men poenget mitt er at både Johnny Low og Nanny State er alkoholsvake alternativ som faller inn under skatteklasse A og B. Dead Pony Club faller i skatteklasse D. See?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *