Begredelig taxfree-utvalg

En øl er fortsatt bare en øl på flyplassene.

Er du glad i rødvin, hvitvin, konjakk, musserende, akevitt, whisky – ja, nær sagt alle alkoholholdige drikker – kan du til tider gjøre store kupp i taxfreeavdelingene på landets flyplasser.

Foretrekker du øl, er historien en helt annen.

Ølutvalget på Flesland

Ølutvalget på Flesland

En dråpe i havet: På en informasjonsplakat på Flesland står det at de fører Hansa, Carlsberg, Ringnes og Erdinger. Tre pils og en hveteøl. Og det er det.

At det er de store aktørene som kontrollerer dette markedet, er for så vidt ikke overraskende. Du finner som regel det samme mønsteret i barene på flyplassene. Nå er ikke meningen min å bare skyte de største fuglene, for både grossister, importører og Travel Retail Norway (det er de som driver taxfree-butikkene på de store flyplassene) har en stor del av skylden.

Dette handler om statusen de gir øl. Øl er noe man slenger i handlekorgen når man er på vei til kassen for å betale.

Etter at jeg kom hjem, leste jeg på Ølportalen at Travel Retail Norway har økt sortimentet sitt. De har funnet plass til tre øl fra Nøgne Ø, og de ”utelukker ikke at utvalget kan forsterkes med flere øl fra norske mikrobryggerier”. Det er hyggelig at disse ølene kommer fra et norsk håndverksbryggeri, men jeg setter meg ikke ned og griner av glede av den grunn. Tre nye øl er en økning på 75 prosent, et musepiss i havet.

Vi vil ha likebehandling! Mat- og drikkenettstedet Apéritif har en fast spalte de kaller ”Månedens taxfree” – vel verdt å sjekke ut, hvis du skal ut og reise – og her får man et innblikk i hvordan tingenes tilstand er i forhold til andre alkoholholdige drikker.

Til tross for bedring, har taxfreeavdelingene en lang reise foran seg.

Til tross for bedring, har taxfreeavdelingene en lang reise foran seg.

Er du glad i whisky, kan du hanke med deg den ene godbiten etter den andre for en langt billigere penge enn på polet. Tar du for eksempel med deg en liter av den skotske tolvåringen Caol Ila, sparer du 308 kroner. Og når man i tillegg vet at man til tider finner kvalitetsdrikkevarer i taxfree-butikkene som man ikke finner på polet, vel, da skjønner man fort tegningen.

Den dagen man behandler øl på likefot med de andre drikkevarene, da kan man kanskje sette seg ned og grine en skvett.

Lenke: Hjemmesiden til Travel Retail Norway

Hatland

0 Comments

  1. Hehe. Og du burde ha lest hele innlegget før du la igjen svaret ditt. 🙂
    Jeg har til og med lenket til saken du lenker til. Søndager, hæ?

    Jeg synes absolutt at det er positivt at utvalget økes, men en svale gjør som kjent ingen sommer… Tre øl fra Nøgne Ø er vel og bra, og forhåpentligvis er det bare begynnelsen, men jeg mener fortsatt at utvalget i taxfreeavdelingene er elendig. Flyplassbutikkene har en veldig lang vei å gå før de får ros fra denne kanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *