Good News For Beer Geeks

Lervig har brygget Mikkellers Beer Geek Breakfast. Den er forhåpentligvis snart å finne i hyllene på et pol nær deg. “Jeg har valgt å brygge på Lervig fordi de har Mike Murphy som brygger der,” sier Mikkel Borg Bjergsø til Godtiglasset. 

_MG_8750

”Beer Geek Breakfast skal etter planen tappes denne eller neste uke,” sier Morten Robberstad, daglig leder ved Lervig Aktiebryggeri. 

Verdens beste stout?

Verdens beste stout?

Brygger også George! Det betyr at ølen som av svært mange regnes som verdens beste stout, endelig er tilgjengelig igjen. Denne oljesvarte og intense kaffistouten har lenge vært en av undertegnedes favoritter, og Beer Geek Breakfast må nok anses for å være selve signaturølen til Mikkeller. Endelig dato for når frokostølen er tilgjengelig på polet, er ennå ikke fastsatt.

Tidligere har Nøgne Ø brygget denne, men de har måttet kaste inn håndkleet på grunn av kapasitetsproblemer. Lervig har overtatt Mikkellers portefølje hos Nøgne Ø, noe som betyr at Hillevåg-bryggeriet også kommer til å brygge imperial stoutene George! Beer Geek Bacon og Beer Geek Brunch Weasel. (Disse brygges nok hovedsaklig for det utenlandske markedet, men det er jo lov å håpe at noen kloke hoder hos Vinmonopolet kjenner sin besøkelsestid her.)

”Vi har allerede brygget George! og George! (Bourbon Edition),” sier Robberstad.

Lervig brygger også Mikkelers George!

Lervig brygger også Mikkelers George!

Fjær i hatten: Av ratebeerianere regnes ølene som Lervig brygger for Mikkeller, for å være danskens beste øl. Mikkeller er et så kalt kontraktbryggeri, det vil si at de leier seg inn og brygger ølene sine hos andre bryggerier. Mikkel Borg Bjergsø, mannen bak Mikkeller, er svært kresen i valget av bryggerier som får lov til å brygge ølene hans. Han sa i sin tid at han valgte Nøgne Ø på bakgrunn av Grimstadbryggeriets kompetanse på å brygge portere og stouter. Det er ikke usannsynlig at Lervigs Konrad’s Stout har overbevist Bjergsø om noe av det samme, samtidig som Mike Murphy, bryggerimesteren hos Lervig, og Bjergsø kjenner hverandre godt fra før av.

“Jeg har valgt å fortsette og brygge Beer Geek Bacon, Beer Geek Breakfast, Beer Geek Brunch Weasel og George! i Norge på grunn av vannet,” sier Bjergsø, og valget av Lervig var enkelt: “Jeg valgte dem fordi de har Mike som brygger. Han er meget dyktig, og han har brygget Beer Geek Breakfast i Danmark tidligere.”

Dette er en flott fjær i hatten til Mike Murphy og Lervig, og kommer sannsynligvis til å plassere Lervig enda tydeligere på det internasjonale ølkartet. Mikkellers største marked er USA, og samarbeidet er neppe dårlige nyheter for markedsføringsavdelingen til Lervig.

”Det gir oss spennende utfordringer, og samarbeidet med Mikkeller betyr selvfølgelig økt interesse for Lervig hos de som er interesserte i godt øl,” sier Morten Robberstad.

Tidligere innlegg fra Godtiglasset om samarbeidet mellom Mikkeller og Lervig: Lervig sikrer frokosten, Lervig sikrer brunsjen, – Det villeste ølet som noen gang er brygget i Norge!

Lenker: Lervig, Mikkeller, RateBeers liste over verdens beste stouter.

Hatland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *