Ekstremølturisme

Så skal jeg ut og reise igjen, et par tre dager i København, på tide å gjøre hjemmeleksene.

Vi lever i en tid der opplevelsene står i sentrum. Folk reiser til storbyer i andre land for å gå på fotballkamper, for å shoppe, for å se viktige kunstverk gjennom egne øyne. Jeg reiser for å drikke øl. Ok, så gjør andre det også, men da som en parentes, ikke som noe man snakker høyt om, ikke som det man vier turen til, men som noe man gjør et par timer etter at man har hoppet i strikk fra en høy bro.

Jeg snakker høyt om det. Med samboerens velsignelse. Det er et kompromiss; jeg drikker øl, hun shopper. Og sånn går dagene.

På vei til det forjettede land for å drikke øl!

Nyttige nett-tips: Alle storbyer har kneiper som er verdt å besøke, men ikke alle storbyer er ølbyer, derfor er det viktig å gjøre hjemmeleksene på forhånd. Planleggingen er som kjent halve reisen.

RateBeer er i så måte uvurderlig. Her finner du lister over de beste ølene i det landet du skal besøke, anmeldelser av de vesentligste barene og butikkene, og kart der de viktigste stedene er plottet inn. BeerAdvocate er et lignende nettsted med gode tips fra ekspertisen. På BeerMapping og BeerMe finner du også mye nyttig informasjon.

Det finnes selvfølgelig en haug med bloggere som allerede har vært der du skal, så her er det bare å bruke kreativiteten i søkefeltet til google. Men husk at du kan komme til å lese gjennom mye skrot før du finner det du leiter etter; det finnes nemlig alt for mange rosabloggere som har vært i København og – fnis 😉 – drukket den fantastisk gode ølen som utrolig nok heter Copenhagen og som ikke en gang smaker øl. Halleluja!

Rått og brutalt: På ølreise går du for det ekstreme

Sjekk ut bloggen TheBeerGeek til Chris og Merideth Canham-Nelson. Ekteparet har dedikert livet sitt til å reise verden rundt for å besøke bryggerier og bryggeripuber. De har i skrivende stund besøkt – hold dere fast – 768 forskjellige steder. Det er ganske sannsynlig at de allerede har vært på ditt neste reisemål.

Fra øverste hylle: Som ølnerd er jeg ute etter de ekstreme opplevelsene, jeg er ute etter å smake øl jeg sannsynligvis aldri vil få tak i hjemme. Det gir meg en barnslig glede å drikke øl jeg aldri før har drukket, å drikke øl jeg bare har hørt om. København er et velegnet sted for den slags.

En av de nærmeste dagene sitter jeg på en barkrakk på Mikkeller Bar i Viktoriagade og drikker en Cantillon Blåbær Lambik, visstnok en av verdens beste øl.

Let the journey begin! Jeg tar med min reisende Mac, I’ll keep you posted.

Hatland

0 Comments

 1. Ja Cantillon blåbær fra 09 og 12 blev det til men ikke på Mikkeller. 🙂
  Tak for rart besøg og snak om øl.
  Morten

 2. Hei, noen som kan tipse meg om bryggerier som tar imot besøk på strekningen Gdansk, Poznan, Berlin, Lubeck, Odense, Gøteborg og Drammen?

  • Heisann, Det finnes mange bryggerier på strekningen du nevner, og de fleste av dem er det nok mulig å besøke. Sjekk ut nettstedene og kontakt dem på forhånd.

   RateBeer og BeerAdvocate er smått geniale å bruke når man planlegger ølreiser: http://www.ratebeer.com/places/browse/
   http://beeradvocate.com/beerfly/

   I Gdansk finner du en restaurant/ bryggeripub som heter Brovarnia, i Berlin er det begynt å komme en del mindre bryggerier etterhvert (selv om det sikkert er minst like spennende å besøke de mer tradisjonelle bryggeriene i Tyskland), I Gøteborg har du blant annet Dugges og Oceanbryggeriet som sikkert tar i mot deg.

   Spør du meg, er planleggingen en stor del av reisen, og jeg er sikkert på at du vil finne mange spennende ølopplevelser på denne strekningen. Sjekk gjerne innom her etter reisen og fortell hva du har fått med deg! God tur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *