Gi ungdommen alkohol før idretten tar dem! Det funker!

Hadde 17-åringen Marius Graff vært like god i fotball som han er til å brygge øl, hadde han sannsynligvis blitt snappet opp av Manchester United eller Ajax.

I helgen gikk Marius Graff til topps i flaskekonkurransen under årets Bjorleik, det er bare å ta av seg hatten og gratulere!

Det morsomme er at 17-åringen er en garvet brygger, han stilte også under fjorårets Bjorleik. Den gangen nådde han ikke opp, men det gjorde han i år. Og det til gangs!

17-åring vant flaskekonkurransen under årets Bjorleik i regi av Norbrygg.

Tidlig krøkes: Graff begynte å brygge allerede som 15-åring, og drømmer om å åpne egen bryggeripub i ishavsbyen en gang i fremtiden. Det er Nordlys som skriver om den ambisiøse 17-åringen i dag – en nyhet som sannsynligvis kommer til å gå landet rundt i dagene fremover.

Spørsmålet er selvfølgelig om Graff bryter loven. Nei, mener hovedpersonen selv, for i norsk lov ”står det at man ikke kan kjøpe, selge eller bli gitt øl så lenge man er under 18 år. Men det står ingenting om at man ikke kan tilvirke alkohol selv”.

Og så lenge foreldrene, de egentlige lovgiverne til Graff, synes det er greit, så er det vel greit. ”De var positive til det hele veien – så lenge jeg lovte å ikke søle samt å rydde opp etter meg,” forteller Graff til Nordlys.

Undertegnede var tilstede på årets Bjorleik som arrangeres av Norbrygg, men fikk dessverre ikke smakt på Graffs Saison, en belgiskinspirert øl krydret med salvie, persille, rosmarin og timian. Graff er hjertelig velkommen til neste års Bjorleik, da kan han snakke med likesinnede og er gammel nok til å smake på alt det gode hjemmebryggede ølet som serveres.

Lenke: Hjemmesiden til Marius Graff

Hatland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *