Vel blåst!

Bergen ølfestival var en særdeles hyggelig opplevelse! Takk. Og la det for all del bli en årlig tradisjon. God stemning, godt i glasset og godt selskap kan man aldri få for mye av.

En engasjert Ole-Richard Lund fra Haandbryggeriet forteller kundene om ølene de snart skal smake.

Det var overraskende masse folk på festivalområdet, køene foran standene til bryggeriene var lange, og flere av bryggeriene gikk tomme for øl lenge før de skulle. Jeg tror at festivaldeltagelsen må ha kommet som et hyggelig sjokk på ledelsen. Området utenfor Tracteuren var fullt! Ifølge facebook-sidene til Bergen Ølfestival ”har det aldri vært så mange folk på noen arrangementer i Bryggestredet før”. Jeg tør påstå at det heller aldri har vært drukket så mye øl utendørs i så dårlig vær i Bergen tidligere. Bergen Ølfestival er med andre ord en prestasjon!

På standene fortalte imøtekommende bryggere om hva de tappet i glassene til folk. Og her var det mye godt. Øl som ellers er vanskelig å få tak i, fikk man endelig anledning til å prøvesmake. Et lite høydepunkt for undertegnede var i så måte samarbeidsølet Double Eye IPA fra Mikkeller og Lervig, en alkoholsterk humlebombe på fjorten prosent med en munnfølelse á la fløte, et varmt stikk av alkohol og intens i smak. Synd at denne ikke kommer på polet.

Sjekk ut bildene som ble tatt av festivalfotografen Janniche Strand, og benytt siste sjanse i dag til å oppleve Bergens første ølfestival. Skål!

Hatland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *