Norske øl? Nei, det snakker vi ikke høyt om…

Kinn har fått nye nettsider. Det er verdt en skål!

Hvem er det som skjuler seg bak sladden? Det kan vel aldri være Ivar Aasen?

Hjemmesidene til norske mikrobryggerier har vært lite å skrive om, og i den grad de har vært verdt å skrive om, er det i forbindelse med det merkverdige særnorske forbudet mot å drive produktinformasjon. Mikrobryggeriene benytter seg av et smutthull i lovverket som gir dem tillatelse til å omtale produktene sine på engelsk.

Det idiotiske er at særpreget forsvinner. Skriver man nogne-o.no i adressefeltet på nettleseren, viderekobles man automatisk til Grimstad-bryggeriets dotcom-adresse der man får lese om the Brewery from Norway that refuses to compromise. Det er forståelig, men uforståelig. Nøgne Ø anerkjennes av øldrikkere verden over, men får ikke lov til å snakke høyt om det hjemme.

Haandbryggeriets norske hjemmeside er et herlig skue, og ser mest av alt ut som en side laget av en person som ga opp mens han prøvde å lære seg html-koding. Uansett, tomlene opp for protesten! Ægir, som er en del av konglomeratet Flåmsbrygga, fremstår mest av alt som det gøyale innslaget på en av hotellets mange konferanser.

Faksimile: Haandbryggeriets bisarre norske hjemmeside er nok mer en protest enn et ønske om å vinne designpriser

Det handler om å kamuflere hva man egentlig holder på med, noe bryggeriforeningen symboliserte på utmerket vis tidligere i år da de gjeninnførte pornosladden.

At mikrobryggeriene ikke gidder å legge sjelen i arbeidet med sine norske hjemmesider, er lett å forstå, så derfor var gleden stor da jeg besøkte Kinn sine hjemmesider forleden. Designet på siden er prima og følger den gjennomført herlig naivistiske signaturen bryggeriet er så kjent for. Hvis Kinn gidder å oppdatere nyhetene innimellom også – nyhetene på sidene er mosegrodde – kan dette bli riktig så bra.

Sjekk for all del ut: Kinns nye hjemmesider.

Hatland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *