Vi vil ha øl! Vi vil ha øl!

Stemoderlig behandling av øl på polet.

Jeg er i utgangspunktet tilhenger av Vinmonopolet, men synes at de bommer fullstendig når de nå lanserer nyhetene sine for mars. Kun 4 av 417 nye varer er øl. Det er under én prosent. Det er ikke for dårlig, det er skandaløst, og det harmonerer lite med Vinmonopolets uttalte ambisjon om å satse mer på øl.

Tendensen er klar: folket vil ha mer sterkøl. I 2011 økte salget av øl på polet med 16,5 prosent i forhold til 2010. Og salgstallene fra første måned i 2012 understreker tendensen. Det ble solgt 26,2 prosent mer øl på polet i januar sammenlignet med samme måned i fjor.

To av fire nyheter: Nøgne Ø og Midtfyn Bryghus er begge ute med påskeøl.

Tallenes brutale tale: At ølfolket blir avspist med så å si ingenting når polet kommer med nytt, vekker naturlig nok harme. På Vinmonopolets side på Facebook er det mange som etterlyser større satsing på øl, og Vinmonopolet svarer: ”Takk for ølengasjement! Vi videresender innspillene deres til rett avdeling. Hilsen fra kundesenteret.”

Ok. Øh… Nei? Ja vel? Hjelper det?

I og med at øl er en stadig mer etterspurt vare, bør dette reflekteres i nyhetsslippene. Sånn det er nå, er det nærliggende å tro at Vinmonopolet ser på øldrikkere som usiviliserte mennesker som driter i hva de drikker så lenge det står ØL på etiketten.

Det er for så vidt greit at svakvin (rød- og hvitvin), er overrepresentert i nyhetslister og  vareutvalg – det er den varen det selges desidert mest av – men per dags dato er misforholdet mellom øl og svakvin komisk. Vareutvalget til Vinmonopolet på nettet viser at man kan velge mellom 5016 typer rødvin, 3121 typer hvitvin, men bare 253 typer øl. Det er elendig.

Sakker akterut: Vinmonopolet skårer overraskende høyt på kundetilfredshet. I fjor var de faktisk den bedriften norske kunder var femte mest fornøyd med. Det er ikke ufortjent. Mange husker sikkert hvordan det var for noen år siden, da man pent måtte stille seg i kø, gå forsiktig frem til disken og fortelle hva man ville ha. Vinmonopolet har gått fra å minne om en kulisse i en Kafka-roman til å bli et fornøyelig sted med kompetente og serviceinnstilte ansatte.

Svikter Vinmonopolet sine øltørste kunder?

Men Vinmonopolet kan ikke hvile på laurbærene. De vet at høy kundetilfredshet er det beste våpenet mot avmonopolisering. Men fortsetter de som nå, kan de fort få en øltørst kundegruppe mot seg. Og da synker de raskt på kundebaromteret.

Da Vinmonopolet oppsummerte suksessåret 2010, delte de sine visjoner for veien videre. ”Det er viktig at Vinmonopolet ligger i forkant av trender, og at vi har et spennende sortiment som kundene etterspør,” var en uttalt strategi. Har de glemt denne strategien?

Alkoholfrie alternativ er ironisk nok den varegruppen som prosentvis øker mest i salg på polet, men ikke en eneste en av de 417 nyhetene i mars er alkoholfri. Og som sagt lanseres kun fire nye øl i mars. Vinmonopolet går i mot sine egne strategier og sakker akterut i forhold til trendene. Nyhetsslippet i mars går heller ikke statuttene til Vinmonopolet i møte, der det heter at de skal bidra ”til at alkoholkonsumet i samfunnet begrenses”.

Deler skylden: Her er det med andre ord noen som ikke gjør jobben sin. Men Vinmonopolet skal ikke ha skylden aleine. Å legge skylden på Vinmonopolet blir fort som å skyte pianisten. Grossistene og importørene har et stort ansvar, sannsynligvis det største ansvaret, i forhold til hva som tilbys på polet. Det er tross alt de som leverer varene.

Det finnes en vidunderlig verden der ute av godt øl, og importørene bør snarest kjenne sin besøkelsestid. Det er for eksempel en skam at det kun finnes to typer øl fra Sverige på Vinmonopolet. Svenske mikrobryggerier lager øl i verdenstoppen.

Jeg krysser fingrene for bedring i fremtiden. Det kan uansett ikke bli stort verre enn det er nå.

Lenker: Vinmopolets nyheter i mars, Vinmonopolets årsoppsummering 2010.

Hatland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *