Tidlig jul

Jeg har allerede smakt på godsakene!

O herlige juletid! Det er et mirakel hver eneste gang! Det er den tiden av året der julenissen er gud og superhelt, det er sentimentale filmer på TV, harde pakker, pepperkaker, pinnekjøtt, akevitt og øl! Det er den gangen i året hvor det er tillatt å drasse meg seg et tre inn i stuen og pynte det! Salvador Dali, eat your heart out! Hunden min blir like glad og forvirret hver jul: ”Et tre? Her? Wow! Kan jeg pisse på det?”

Mikkeller: Juleporter

Årets julegave? En porter fra Mikkeller.

Men først og fremst er julen høytiden der bryggerigigantene velger å sette smak på ølet sitt. Ja, dét skjer bare en gang i året. Takk Gud og markedskreftene for juleølet! Julen er hellig, og dette vet bryggeriene som er livredde for å miste markedsandeler… Og så har vi alt brygget fra mikrobryggeriene! JA!

Det er herlig! Jeg elsker julen!

Skål!

Julen kommer selvfølgelig tidligere og tidligere for hvert år. Vi hadde knapt snudd kalenderbladet fra oktober til november før jeg satt med nesen i et ølglass, snuste inn og sa: hm… interessant, interessant, lovende… Det blir en god jul!

Jeg har allerede vært på polet og hanket inn noen godbiter. Både Nissemor og Nissefar står og venter… En av de ansatte på polet fortalte meg at det samme skjer hvert år; når avisene har publisert sine juleøltester, forsvinner testvinnerne fra polhyllene ganske raskt.

Det er kanskje som ellers i livet: de beste forsvinner først, eller kanskje ikke? Vi har alle våre favoritter. Best til nå: Midtfyn Bryghus’ Jule Stout. Det blir nok en svart jul i år!

Hatland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *